Ock

PROJEMİZİN AMACI SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIKLI YAŞAM, FİZİKSEL AKTİVİTE, SPOR VE SAĞLIKLI BESLENME GİBİ KONULARDA FARKINDALIKLARININ ARTTIRILMASIDIR.

Ock

Projemizin amacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alanında okutulmakta olan Enfeksiyon Hastalıkları dersinin daha iyi anlaşılabilmesi için öğrencilerle beraber web2.0 araçları ile dijital eğitim materyalleri geliştirerek, bunları derslerde kullanmaktır. Bu ders araçları dijital sözlükler ,dijital bulmacalara, dijital zihin haritaları dijital logo ,afiş, broşür hazırlama gibi etkinliklerdir. Kullanılan bu araçlarla derslerde kalıcı öğrenmelerin sağlanması ders içinde direkt yer alan öğrencinin eğlenerek öğrenmesini sağlamak ve bunu tüm sınıf düzeylerine yaygınlaştırmaktır.

Ock

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanı Elif Özusan - Büşra Sakin ve 10-A ve 10-B sınıflarından toplam 13 öğrencinin katıldığı eTwinning projemizi tanıyalım.

Ock

PROJEMİZ Türkiye Bursa'dan 3 farklı okuldan 4 öğretmenin işbirliğinde ,14-18 yaş arası öğrencilerimizle planlanmıştır. Okulumuz adına proje yürütücüsü Biyoloji Öğretmeni TUĞBA YILMAZER ve projede görev alan Biyoloji Öğretmeni ASLI ÇELİK't

MILLÎ EĞITIM BAKANLIĞI 2022 YILI HEDEFLERININ TAMAMINI GERÇEKLEŞTIRDI

Ara

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 08-11 Mart 2023 Tarihlerinde, Bursa İlinde "Cumhuriyet ve Teknoloji" Teması ve "Ahican Cumhuriyet'in İzinde, Teknolojinin Peşinde Bursa'da" Sloganı ile düzenlenmesine 18.11.2022 tarih ve 90757378- 821.05-63758588 sayılı Bakanlık Onayı ile karar verilmiştir.

2022 23 1. DÖNEM VELİ TOPLANTISI

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü Bursa İl Töreni okulumuzun katkılarıyla gerçekleştirildi.

2022-2023 DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU  BAŞVURULARI BAŞLIYOR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ HASTA VE YAŞLI BAKIM HİZMERTLERİ

10. SINIF ALAN DAL BELLİ OLDU

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sağlık sektörü alanındaki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla gerek devlet bünyesinde gerekse de özel okul olarak faaliyet gösteren, ortaokuldan sonra sınavla öğrenci alan meslek lisesi türüdür. Sağlık meslek liselerinde öğrenim süresi dört yıldır. Ülkemizde tüm lise türlerinin 9. sınıflarında aynı müfredat programı uygulandığından bu liselerde mesleki eğitime 10. sınıftan itibaren başlanır. 11 ve 12. sınıflarda sağlık kuruluşlarında staj denilen uygulama eğitimleri vardır. 12. sınıfta ise öğrenciler haftanın üç gününü hastane ve sağlık ocağı gibi sağlık kurumlarında iki gününü ise okulda teorik dersler alarak geçirirler. Sağlık kurumlarında uygulama eğitimi alırken hem sigortaları yapılır hem de asgari ücretin 1/3'ü kadar da ücret alırlar. Ayrıca sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler sınavla alanlarıyla ilgili bölümlerde ön lisans eğitimi alabiliyorlar. İsterlerse sınavla lisans programlarına da devam edebilme imkanları mevcuttur.

Haz

11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YERLERİ BELLİ OLMUŞTUR.

Haz

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ YERLERİ BELİRLEYEN PUAN ORTALAMALARI BELLİ OLMUŞTUR.

Haz

Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü Anatomik Tiyatro tarafından hazırlanan Türküler Konuşuyor adlı tiyatro oyunu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde sergilendi