Sağlık Beslenmenin Öğrencilerde Dikkat ve Odaklanmaya Etkisi

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanı Elif Özusan - Büşra Sakin ve 10-A ve 10-B sınıflarından toplam 13 öğrencinin katıldığı eTwinning projemizi tanıyalım.

projeye katılan sağlık meslek lisesi ve yiyecek içecek hizmetleri öğrencilerinin; beslenme alışkanlıklarının öğrencilerde dikkat ve odaklanma eksikliğine etkisiyle bağlantılı olduğunu, bilişim araçlarını kullanarak araştırması, bilişim araçlarıyla dijital somut örneklerle daha eğlenceli öğrenmesini sağlamak amacımızdır.

-öğrencilerin beslenme alışkanlıkları hakkında farkındalık kazanması
-öğrencilerin dikkat ve odaklanmayla ilgili farkındalık kazanması
-öğrencilerin web 2.0 araçları gibi değişik öğrenme platformlarının farkına varması ve kullanması
-başka bölgedeki akranlarıyla ilgili grup çalışması yaparak somut ürün oluşturması
-beslenme, anatomi, beslenme ilkeleri ve hijyen dersleriyle ilgili müfredata katkı sağlamak
-öğrencilere düzenli olarak twinspace'de yaptırılan etkinlikler ile öğrencilerin twinspace kullanımının artması

BEKLENEN SONUÇLAR

toplantıda projeye katılan tüm ortakların birer tane kendi okulu özelinde somut bir ürün, bağlantılı olduğu dersle ilgili afiş, animasyon, pano somut ürün çıkarması ardından tüm proje ortaklarının katılımı ile proje bitimi ürünü olarak bir beslenme alışkanlığı animasyonu, afişi, panosu gibi somut bilişim ürünü çıkarmaları sağlanacak. Proje sonrası ortaya çıkan tüm somut dijital öğrenme çıktıları diğer sağlık hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri öğrencilerinin erişimine açılmak için tüm ortak okulların web sitesine ve ebaya yükelenecektir.

PROJE ORTAKLARIMIZ

proje kapsamında kurucu ve ortaklarımız farklı şehirlerdeyiz fakat ortak başarılı iş çıkarmak için  buradayız. Gelin birlikte hangi şehirlerden olduğumuza bakalım..

08-05-202208-05-2022

Yayın: 08.05.2022 - Güncelleme: 08.05.2022 12:01 - Görüntülenme: 354